Hae tästä blogista

keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Makuuhuone

Makuuhuone on tarkoitettu pääasiassa levolle ja rauhoittumiselle. Sen vuoksi on tärkeää kuunnella omaa sisintä ja sisustaa huone tavalla, joka saa sinut rauhalliseksi. Jos käytät huonetta myös rakasteluun, voit käyttää tarpeen tullen esimerkiksi himmeää valaistusta tai kynttilöitä luomaan hetkeen erilaista tunnelmaa. Fengshuin mukainen makuuhuone on harmoninen ja henkii sekä ravitsevaa että seksuaalista energiaa, on kutsuva, kiehtova ja rauhoittava samaan aikaan.

Laitteet kuten televisio tai tietokone eivät sovi makuuhuoneeseen. Jos niitä ei voi välttää, on ne ainakin peitettävä tai, jos mahdollista, sijoitettava ovelliseen kaappiin yön ajaksi. Kasveja ei yleensä suositella makuuhuoneeseen, ellei huone ole niin suuri, että kasvit voidaan sijoittaa kauas sängystä.

Sisustuksessa kannattaa käytää rauhoittavia värejä. Seinillä olevan taiteen tulee sopia huoneen rauhalliseen teemaan. Värejä, taidetta ja huoneen sisutusta hankkiessasi pyri siihen, että kaikki energiamuodot ovat edustettuina ja tasapainossa.

Sänky on hyvä sijoittaa niin, että kulkeminen siihen on helppoa kummaltakin puolelta. Jos nukut parisängyssä, aseta kummallekin puolelle samanlainen yöpöytä. Jos nukut yksin, vasemmalla puolella voi olla korkemapi esine kuin oikealla, esimerkiksi pieni hyllystö. Jos mahdollista, älä aseta sänkyä oven eteen.

Vältä ehdotttomasti näitä asioita: makuuhuone työhuoneena, makuuhuone kuntosalina,  uutismaailma niin lehtien kuin television tai radionkaan muodossa, tummat ja tunkkaiset värit, hylly seinällä nukkujien pään yllä.

Makuuhuoneen sisustamisessa kannattaa muista fengshuin keskeinen sääntö: vähemmän on enemmän.

12 kommenttia:

 1. Hei Hannu,
  kysymys makuuhuoneesta, sen kulmista ja korjausehdotuksista.

  Minulla on mh, jossa on vain yksi mahdollinen sängynpaikka ja se on sinänsä ok, fengshuin mukainen. Sänky on pohjoisseinällä ja siinä on korkea topattu pääty. Sängystä katsottuna vinosti oikealla on oviaukko, joka ei suoraan osoita sänkyyn.
  Ongelmana on kaksi kulmaa, jotka ovat sekä oikealla että vasemmalla puolen ja kohdistuvat sänkyyn.
  Oikealla puolen on kylpyhuoneen nurkka ja vasemmalla puolen putkien peitoksi tehty iso kotelointi. Kumpaakaan nurkkaa ei ole mahdollista poistaa tai pyöristää. Varsinkin kph:n nurkka on häiritsevä.
  Olen yrittänyt sijoittaa kph-kulman eteen kasvin tai jotain pehmentävää esinettä, mutta kapeimmatkin esineet haittaavat kulkemista huoneessa ja saavat aikaan tukoksen tunteen.

  Kuinka ratkaisisit kulman leikkaavan energian? Mitään katosta roikkuvia kankaita tai pölyä kerääviä tilpehöörejä en suostu hyvin minimalistiseen tyyliini laittamaan...
  Voiko kulman molemmin puolin laittaa jotkin parisuhteeseen tai luontoon liittyvät maalaukset tai kapeat korkeat peilit? Ajattelin ikään kuin luoda peileillä tilan, jonka kph huoneesta vie... Peilit eivät siis kohdistu nukkujaan, mutta peilaavat kyllä ikkunoihin. Ikkunoissa on yöllä peittävät verhot.

  Vielä kysymys, voiko vastapäätä vuodetta asentaa seinälle pienen bio-takan (eteläseinä)? Haluaisin lisätä huoneeseen lämpöä ja tunnelmaa. Huoneen seinät ovat liki valkoiset taitettuna vaaleanpunaiseen.

  Kiitos kovasti avustasi!
  Tarja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tarja

   Ensimmäiseksi tulee mieleen laittaa terävän kulman päälle kangas. Et halua, että mitään roikkuu katosta, mutta oletko harkinnut että liimaisit seinään nurkan peitoksi siistin kangakaistaleen ylhäältä alas. Tarvikeliikkeistä on myös saatavana kulmien suojaksi tarkoitettuja listoja. Ne ovat valmiiksi taitettuja ja helppo asentaa paikalleen. Ne eivät poista kulmaa, mutta heikientävät sen vaikutusta vähentämällä kulman terävyyttä. Jos sisutukseen sopii niin pitkä lauta kulman päälle on tietysti yksinkertainen ratkaisu. Se laitetaan kulman päälle, ei siis kummankaan seinän suuntaisesti. Ehdottamasi maalaukset, esimerkiksi puu kulman kummallekin puolelle, toimivat paitsi parisuhteessa myös sha-energian heikentäjinä. Kasveja olet kokeillut, mutta ne eivät oikein mahdu huoneeseen. Hyvä sikäli, että kasveja ei juuri suositella makuuhuoneeseen. En myöskään laittaisi peilejä makuuhuoneeseen, näkyy niistä sitten sänky tai ei. Ei takan laittamiselle estettä ole. Alueen energiatasapainosta pitää vain muistaa huolehtia.

   Poista
  2. Kiitos Hannu kovasti neuvoistasi!

   Jos tosiaan jo kulman terävyyden poisto riittää, voin varovasti kokeilla saisinko rappausta hiottua niin, että kulma tasoittuu mainitsemallasi tavalla. Se olisi kaikkein yksinkertaisin ja mieleisin lopputulos. Jos hionta menee mönkään, laitan mainitsemasi kulmalistan päälle.
   Mitä tapahtuu (=mitkä asiat vahvistuvat), jos laitan erikokoisia kristalleja roikkumaan siimoissa kph-kulman kohdalle ikään kuin vesisateen omaisena putouksena? Kulma on siis kaakkoon ja kristalleihin osuisi ikkunoista luonnonvaloa. Vai olisiko nuo puumaalaukset sittenkin paremmat?

   Mainitsit tuon enrgiatasapainon. Ilmeisesti takkatuli eteläseinällä vahvistaa juuri tulielementtiä, joten millä sitä tasapainottaisin? Vesielementilläkö vai maaelementillä?

   Kiitos vielä näistä neuvoista!
   Tarja

   Poista
  3. Terävyyden poisto ei välttämättä yksin riitä, mutta se heikentää sha-vaikutusta. Riippuu tietysti kuinka pyöreäksi kulma saadaan tehtyä, negatiivinen energia voidaan saada popis kokonaankin. Kristallit vahvistavat lävitseen kulkevaa energiaa. Eli kuvaamassasi tapauksessa vahvistavat haitallista sha-energiaa. Tulielementtiä heikennetään vesielementillä.

   Poista
  4. Lämmin kiitos Hannu sinulle!

   Poista
 2. Hei! Usein sanotaan ettei makuuhuoneeseen kasveja, mutta ovatko pienehköt/keskikokoiset kasvit haitaksi jotenkin? Itse pidän vähintään yhtä kasvia jokahuoneessa. Makuuhuone tuntuu vähemmän kodikkaalta ilman viherkasvia, ihan kuin jotain puuttuisi. Huone tuntuu kolkolta ilman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kasveissa on voimakasta kasvun jang-energiaa. Se ei sovellu makuuhuoneeseen joka on tarkoitettu levolle ja rauhoittumiselle. Samaa energiaa löytyy kaikenkokoisissa kasveissa.

   Poista
 3. Hei!
  Asun opiskelija-asunnossa, joten minulla on tv ja tietokone huoneessa. Sekä myöskin kirjoituspöytä. Miten opiskelijahuoneen voisi sisustaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Tehokkain tapa olisi sijoittaa televisio ovelliseen kaappiin. Kun katselu päättyy kaapin ovet vain kiinni. Ei yhtä tehokas, mutta helpompi ja toimiva sekin on peittää televisio luonnonkuitua olevalla kankaalla silloin kun sitä ei katsota. Sama pätee tietokoneeseen. Kirjoituspöytä kannattaa pitää siistinä ja vapaana keskeneräisistä töistä. Kirjoita hakukenttään Pienten tilojen fengshui ja paina enteriä niin saat lisää vinkkejä.

   Poista
 4. Hei Hannu!
  Kiitos kattavasta blogista. On ollut ilo lukea ja tutustua Fengshuin oppeihin. Osaatko antaa vinkkejä, miten parantaa vaurautta baguassa 4 sijaitsevassa makuuhuoneessa, joka jo huoneena on ongelmallinen, sillä makuuhuoneen ovi on lähes samassa linjassa ulko-oven kanssa. Samalla suoralla on myös ikkuna, jonka kautta eteiseen pääsee valoa. Kua-numeron (8) perusteella lounas on vaurauden suunta, joten tämä käytännössä tarkoittaisi tuota ikkunanurkkausta. Auttaisiko menestyksen värin purppuran tuominen makuuhuoneeseen, kun vihreä ei näin metalli-ihmiselle uppoa, vaikka puu-puoliso olisikin innoissaan?

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Uskomatonta, mutta totta Jumala on aina suuri. Kun useita julkaisuja hakemuskopio pankin, sain laina läpi hyvin ystävällinen nainen. Lisätietoja antavat hänelle sähköpostitse osoitteessa: marilinetricha@mail.ru se tarjoaa lainoja € 30000 € 3.000.000.000 kenellekään pystyä palauttamaan sille korkoineen alhaisella nopeudella 2 % eivät epäile, että viesti. Tämä on täydellinen todellisuutta. Levitä sanaa ystävien ja perheen jotka ovat avun tarpeessa.
  takaisinmaksu alkaa viiden kuukauden kuluttua vastaanottamisesta luotto
  Jumala siunatkoon teitä.

  VastaaPoista