Hae tästä blogista

keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Baguan alueet

Bagua on kartta energian kulkemiseen kodissamme. Kaikki esitykseni sen käytöstä perustuvat niin sanottuun länsimaiseen baguaan, joka tunnetaan myös maailmalla nimillä lo shu -bagua, taikaneliö tai intuitiivinen bagua. Viime mainittua nimitystä käyttää myös mustan hatun koulukunta, jonka oppeja muuten en kannata.

Tämä selkeä kuva on Anja Banksin sivulta http://www.anjabanks.com/fsbagua.htm. Sitä käytetään niin, että asunnon sisäänkäynnin ajatellaan olevan alueella 8, 1 tai 6. Eli kun seisot ovella ja katsot sisälle päin, on kauimpana vasemmalla vaurauden ja menestyksen alue ja oikealla taas rakkauden ja avioliiton alue. Vastaavasti silllä seinällä jolla seisot on oikealla auttavien ystävien alue. Jos ovesi sattuu olemaan sillä kohtaa seinää niin seisot juuri siinä.

Alueiden numerointi vaikuttaa aluksi sekavalta, mutta sillä on selvä matemaattinen järjestys - syy, jonka vuoksi sitä kutsutaan taikaneliöksi. Keskellä oleva alue on kiinalaisessa perinteessä ainoa, jolla ei ole omaa kuvausta. Sen numero on laskennassa viisi. Täten taikaneliö on nimensä veroinen kun kaikkien lävistäjien summa on aina sama, 15.

Alueiden merkitykset, elementit ja värit ovat:

1. Matkan alue. Myös henkinen matka ja uudet asiat elämässämme, ura ja eteneminen. Elementti vesi. Värit musta ja tumma sininen.

2. Rakkaus, avioliitto, ihmissuhteet. Elementti maa. Väri keltainen.

3. Perhe. Muun muassa esivanhemmat, vanhemmat, esimiehet, opettajat, perhe ja ystävät. Elementti puu. Väri vihreä.

4. Vauraus, menestys. Elementti puu. Väri vihreä.

5. Terveys. Elementti maa. Väri keltainen.

6. Auttavat ystävät. Muun muassa ulospäin suntautumisemme, sosiaalisuus, avun antaminen ja saaminen. Elementti metalli. Värit valkoinen ja harmaa.

7. Lapset, luovuus. Elementti metalli. Värit valkoinen ja harmaa.

8. Tieto, itsensä kehittäminen, sisäinen viisaus, sisäiset voimavaramme. Elementti maa. Väri keltainen.

9. Maine, kuuluisuus. Elementti tuli. Väri punainen.

52 kommenttia:

 1. Apua, voitko mitenkään neuvoa?

  Rivitalokotini rakkaus- ja mainealueilla on pelkkä katoton terassi. Osittain myös itsensä kehittämisen alueella. Vain noin puolet siitä sijaitsee keittiössä.

  Ura-alueellani pohjoisessa on eteinen, wc ja vierashuone, joita olen kovasti yrittänyt kohentaa ja pitää kunnossa. Lisäksi ura-alueeseen kuuluu asunnosta ulkoneva ja erittäin sekainen ulkovarasto, jossa on pääosin puolison tavaroita, joita hän ei kuitenkaan suostu siivoamaan.

  Nyt olen aloittamassa opintoja ja perustamassa sen jälkeen omaa hoitohuonetta kotiin (joko ura-alueen vierashuoneeseen tai takkahuoneeseen kodin keskusalueelle). Lisäksi olen menossa kesällä naimisiin. Miten voisin edesauttaa näitä ura-, maine- ja rakkausasioitani feng shuilla?

  VastaaPoista
 2. Pitäisi ensimmäiseksi ratkaista kuuluuko terassi baguaasi vai ei. Aika ratkaisevaa on, onko sen pohja kiinteästi osa rakennusta.

  Kuulostaa siltä, että ura-alueella on uloke, joka on positiivinen asia. Positiivisuus kyllä häviää tuohon sekaisuuteen. Jos puolisosi antaa sinun koskea tavaroihinsa, niin mene ja siivoa se. Rivitalojen ulkovarastot on yleensä rakennettu niin, että ne kuuluvat baguaan, joten oletan että tässäkin on niin.

  Käytä vierashuonetta mieluummin kuin takkahuonetta.

  Valitettavasti viimeiseen lauseeseen vastaamiseen tarvittaisiin kokonainen kirja.

  VastaaPoista
 3. Kiitos vastauksesta. Tuo terassi kuuluu baquaan ns. puuttuvana baquan osana.

  Vaurausalueellamme on olohuone, josta on käynti tuolle em. avoimelle terassille (joka siis leviää koko maine- ja rakkausalueelle). Terassi on kyllä rakennettu asuntoon jälkeenpäin eli alunperin se on ollut pihaa.

  Jotain aktivointineuvoja olisin halunnut nimenomaan näihin puuttuviin baquan alueisiin. Voinko esim. jotenkin "sitoa" nuo alueet osaksi asuntoa esim. viherkasveilla tai muulla? Jotain tällaisia neuvoja olen kuullut.

  VastaaPoista
 4. Jos terassi on jälkeenpäin rakennettu, eli sillä ei ole yhteistä perustusta talon kanssa, se luultavasti ei kuulu baguaan. Saattaa olla, että kyse ei ole puuttuvasta osasta. Näkemättä on vaikea sanoa tarkemmin. Jos kyse on näin suuresta puutuvasta alueesta sen vaikutuksen pitäisi kyllä näkyä elämässäsi.

  Asunnon ulkopuolella olevan puuttuvan alueen voi ottaa osaksi baguaa esimerkiksi merkitsemällä sen rajakulmat jollain tavoin (vaikkapa tuulikello), merkitsemällä alueen omaksi esimerkiksi istutuksilla tai järjestämällä sinne toimintaa (kuten lintulauta).

  VastaaPoista
 5. Miten puttuvat alueet voi korvata kerrostalossa?

  Olemme muuttamassa pohjaratkaisultaan melko erikoisen muotoiseen asuntoon. Sisäänkäynti alueelta 1, josta puolet eteisessä ja saunassa, puolet naapurissa. Alueesta 6 1/3 on meidän lastenhuoneessa, loput naapurissa. Keittiö osuu alueelle 4, mutta vinon ulkoseinän vuoksi osa siitä leikkautuu talon ulkopuolelle, alue 9 on olohuoneessa ja myös siitä osa leikkautuu pois samaisen seinän takia. Alueelta 4 ja 9 on kuitenkin ikkuna ulos ko. suuntaan. Alue 2 jää kokonaan asuntomme ulkopuolelle (no ehkä 1/2m2 alueesta on sisällä) ko. kohdalla ole edes ikkunaa.

  Onko mitään tehtävissä?

  VastaaPoista
 6. Aina on jotain tehtävissä. Jos alue jää naapurin puolelle voidaan puuttuva osa esimerkiksi luoda peilillä teidän asuntoonne, seinille voidaan ripustaa alueen teeman kuuluvia kuvia tai maalauksia ja muutenkin tehostaa aluetta erilaisilla sisutusratkaisuilla. Koska kyseessä on kerrostalo, ovat seinien ulkopuolelle jäävät alueiden osat ongelma, varsinkin jos olette muuttamassa ylempiin kerroksiin. Jos talossa on sallittua käyttää lintulautoja, niillä voidaan auttaa asiaa siellä missä puuttuvalla alueella on ikkuna. Puutteita voidaan huomattavasti lieventää laittamalla kyseiset alueet hyvään kuntoon olohuoneessa (siis jakamalla olohuone baguan alueisiin). Oletteko jakaneet asunnon alueet oikealla tavalla? Vino ulkoseinä voikin lähemmin tarkasteltuna tuoda lisäosia puuttuvien sijaan.

  VastaaPoista
 7. Kiitos vastauksestasi ja hyvistä vinkeistä.

  Aloin itsekin miettiä voisiko jaon tehdä toisin, siten,että keittiöön tulisi pieni uloke ja olohuoneessa alue 9 olisi lähes kokonainen ja alueesta 4 puuttuisi isohko osa, parempi kuitenkin kuin koko alueen puuttuminen. Tämän jaon puolesta puhuisi se, että keittiön "lisäosa" on käytännössä "käyttökelvotonta" aluetta sillä terävän kulman ja maisema-ikkunan vuoksi sinne ei voi esim. huonekaluja sijoittaa.

  Talon ulkopuolelle ei valitettavasti voi, eikä saa asentaa mitään.

  VastaaPoista
 8. Pitänee paikkansa tuo taulukko meillä ainakin, ovi ja eteinen 8 ja 1, lasten huone 3, aikuistenmkkari 5 ja 9 kja 5 jää osittain eteiseen myös, 6, 7 ja 2 olohuone ja keittiö. Ja se kohta missä muksut askartelee, malaa jne on 7 :D inoa miinus on 2. Se on sijainnillisesti väärin, joten taidan tätä olohuoneen sisustusta lähteä vielä miettimään tältä pohjalt...
  - Kiitos !

  VastaaPoista
 9. Hei, voitkohan auttaa minuakin?
  Olen muuttamassa uuteen asuntoon, makuuhuoneeseeni mahtuu alueet 2, 9 ja 4, nelosen ollessa suurimmaksi osaksi vaatehuoneessa. Jotenkin saan ristiriitaiset tuntemuksen, kun yritän miettiä sisustusta.
  Sängyn päädyn on sisustuksellisesti oltava ikkunan alla, joka käy kyllä täydellisesti Kua-numeroni kanssa yhteen, mutta miten saisin värimaailman kompensoitua?
  -AK

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitatko nyt sitä, että kun noilla kaikilla alueilla on eri pääväri?

   Poista
  2. Kyllä vain, ja varsinkin kun ymmärtääkseni 4 ja 9 alueen värit ovat aikalailla ristiriidassa keskenään? Eikä hallitsevan 9 alueen punaista suositella makuuhuoneeseen?
   Mitä väriä kannattaa käyttää jos haluaa parantaa terveyttä ja sosiaalista elämää?
   Kiitos!
   -AK

   Poista
 10. Värit ovat alueiden eleenttien värejä eikä niitä ole pakko käyttää. Esimerkiksi mainitsemasi huone yhdeksän on tulen alue ja siksi sen väri on punainen. Värin sijaan tulen voi tuoda alueelle muullakin tavoin, esimerkiksi kolmion tai kartion muotoina. Sama muiden alueiden kohdalla.
  Fengshuissa mainitsemiasi asioita hoidetaan huoneiden viisi (terveys) ja kuusi (avuliaat ystävät) kautta.

  VastaaPoista
 11. Hei! Mieltäni askarruttaa tälläinen kysymys, olen suunnitellut ei-kantavan seinän poistattamista kodissani aulan ja olohuoneen välistä, kuinka feng shuissa suhtaudutaan talon alkuperäisen arkkitehtuurin muuttamiseen? Vai olisiko parempi tyytyä nykyiseen? -Sini

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Baguan alueet jaetaan ulkoseinien perusteella, joten sisäseinien muuttaminen ei vaikuta baguaan. Sillä tasolla jolla tässä blogissa toimitaan sanoisin että voit huoleti tehdä muutoksen. muista tarkastaa baguan huoneiden enregiatasapaino muutoksen jälkeen. Jos mennään tarpeeksi syvälle fengshuihin muutoksella ja sen ajankohdalla on tietysti vaikutuksia. Jos haluat selvittää niitä ota yhteys pätevään fengshui-konsulttiin.

   Poista
 12. Kiitos vastauksestasi! Olen ajatellutkin konsultin käyttöä ja/tai fengshui-koulutukseen osallistumista. -Sini

  VastaaPoista
 13. Hei! Ja kiitos upeasta blogistasi !!!

  Huomasin että uuden kotini eteinen on juuri tuossa 6 ruudussa, enkä pidä harmaasta enkä valkoisesta, ja silti tiedän, että 9v. poikani kaipaisi TOSI paljon vahvistusta ja tukea sosiaalisiin taitoihinsa, koska on erittäin vetäytyvä ja ujo.

  Mitä väriä suosittelisit mattoon, tauluun ym.? Metalliset kehykset tauluun ja peiliin, mutta mitä maton väriä suosittelisit?

  Teet hienoa työtä!

  Marika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esität hyvin vaikean kysymyksen, johon vastaaminen on eteistäsi ja kotiasi näkemättä ja sinua tuntematta jokseenkin mahdotonta. Kyseessä on metallin alue, mutta ei se tarkoita, että väreiksi käyvät vain valkoinen ja harmaa. Muun muassa itselläni eteinen on veden alueella ja vieraat toivottaa tervetulleeksi punainen matto. Kokonaisuus ratkaisee. Katso, että alueella ovat edustettuina kaikki elementit joista metalli on hieman korostuneena. Metallia ei saa ylikorostaa, koska se on voimakas elementti ja voi helposti kääntyä hyvää tarkoitusta vastaan. Taulussa tärkeintä on täällä sen aihe, sen pitää esitää mukavaa yhdessäoloa. Sinun kannattaa luoda katse myös alueeseen seitsemän.

   Poista
 14. Kiitos kattavasta vastauksestasi Hanski!
  Kaikkea hyvää sinulle,
  Marika

  VastaaPoista
 15. Kiitokset kattavasta blogista! Kysyisin yhtä asiaa kotiimme liittyen. Lapsen huone alueella 4, oma makkari (olen sinkku) alueella 2 ja näiden välissä kylppäri ja sauna. Koko tuo kolmen "huoneen" takana menevä peräseinä on vino. Mistä tiedän onko vinous lisää vai pois huoneista? Entä millä voin lisätä lapsen huoneeseen "rahaa"? Ja sitten se suuri suuri ongelma, eli parisuhde... Miten saan parisuhteen ja miten saan sen toimimaan??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon kaikkeen ei tämä tila kyllä riitä. Ohjeita nelosalueen hoitamiseen löydät jutusta "Baguan neljäs huone - vauraus" kirjoitettu 23.12.2010. Lue myös "Baguan toinen huone - avioliitto" kirjoitettu 13.12.2010 sekä "Fengshui ja parisuhde" kirjoitettu 20.8.2012. Vedä asunnon nurkista nurkkiin viivat. Löydät asunnon keskikohdan joka on myös baguan keskikohta. Sinulla on mielenkiintoinen asunto kun nukut parisuhdealueella ja sauna on sopivasti tulen alueella.

   Poista
 16. Hei,

  Kysyisin neuvoa makuuhuoneen sisustamiseen 18-vuotiaalle tyttärelleni jolla on todettu krooninen suolistosairaus.
  Hänen huoneensa yksi seinä on vino, ns. matala katto huoneen länsipuolella. Muuten huone on tilava ja valoisa tytön huone. Siellä on paljon liilaa ja valkoista.Ikkuna on etelään. Tyttö on nyt voinut huonommin kuin yleensä, miten voisin auttaa häntä huonetta muuttamalla?

  VastaaPoista
 17. Huonetta näkemättä ei voi paljon sanoa - varsinkaan kun kyseessä ei taida olla normaali laatikkomallinen huone. Tärkeimmät alueet terveyden kannalta ovat sekä asunnon että tytön huoneen viitoshuoneet - siis keskustat. Siisteyttä ja järjestystä pitää vaalia etenkin tytön huoneessa, keittiössä ja kylpyhuoneessa. Hyvä, että huone on valoisa, sen lisäksi myös raitis ilma on tärkeää. Toipumista edistäviä värejä ovat vihreä ja ruskea. Ne ovat puun ja maan värejä ja niitä käytettäessä pitää muistaa huoneen tasapaino. Lilalla voi olla monenlainen vaikutus. Jos se vivahtaa punaiseen eli tulielementtiin en laittaisi sitä makuuhuoneeseen.

  VastaaPoista
 18. Minulla on parhaillaan kerrostaloasunto, jossa ei ole lainkaan alueita 8 ja 3, ja seuraava, isompi asuntoehdokas olisi samanlainen, eli taas 8 ja 3 puuttuvat. Miten tähän pitäisi suhtautua? Ja voiko huoneita kompensoida jollakin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai puuttuvat alueet voi korjata. Ensimmäinen kysymys kuitenkin kuuluu tarvitsetko näiden alueiden korjausta. Jos alueiden edustamat asiat ovat elämässäsi kunnossa mitään ei tarvitse tehdä. Eräs fengshuin perussääntöjä on, että ehjää ei tarvitse korjata. Kerrostalossa puuttuvia alueita on helpointa luoda peileillä ja kuvilla.

   Poista
 19. Hei!

  Olen miettinyt, miten esim. 2-kerroksisen asunnon yläkerta jaetaan eri alueisiin. Ovatko alueet samat kuin alakerrassa vai katsotaanko yläkertaa omana kokonaisuutenaan, jossa sisäänkäynti onkin portaiden yläpäässä?

  VastaaPoista
 20. Jälkimmäisessä olet oikeassa. Kun olet noussut portaiden viimeisen askelman niin pysähdy. Siinä kohdassa ajatellaan olevan takanasi olevassa seinässä ovi, jonka mukaan bagua asetetaan.

  VastaaPoista
 21. Hei olen käyttänyt kompassia kotini sisustuksessa, mutta nyt kun katson tuota baguan karttaa kaikki onkin laitettu väärin?! Eli kumpaa noudatan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, itse olen vasta "opiskellut" kompassin käyttöä kotona ja mietinkin että kumpaa baquaa käyttäisin, ilmansuuntiin perustuvaa vai tuota ruutuihin jakoa. Tietääkseni niitä ei ainakaan saa sekoittaa keskenään. Oletko ottanut kompassilla joka huoneen ja lisäksi koko talon pohjapiirroksen ilmansuunnat? Entä oletko ottanut energian tulon ilmansuunnan jokaisen huoneen ovelta? Tällä hetkellä tuntuu vähän sekavalta tämä systeemi.

   Poista
  2. Kun kompassibagua piirretään, niin se jaetaan yleensä ympyrän osiin eli sektoreihin. Bagua on kumminkin bagua, eli kyllä huoneiden paikat ovat samat kummassakin esityksessä. Oletteko ottaneet huomioon, että kiinalaisessa kartassa etelä on ylöspäin. Ei siis pohjoinen niinkuin meillä. Niinpä alue 9 jonka ilmansuunta on etelä, on ruudukossa ylhäällä keskellä. Ei se oikeasti hypi minnekään, etelä on etelässä ja pohjoinen pohjoisessa. Kyse on vain siitä miten ne esitetään.

   Poista
  3. Vielä kysyisin sitä, että kun etuovi on kompassin mukaan suoraan kaakossa (talon keskikohdalta mitattuna), onko sisäänkäyntimme 8 eli tieto? Voiko tuota neliötä pyöritellä ilmansuuntien mukaan samalla tavalla kuin sektoribaquaa. Taitaa minunkin olla viisainta mennä jollekin kurssille... :)

   Poista
  4. Länsimaista baguaa ja kompassibaguaa ei kannata yrittää soveltaa samaan aikaan eikä varsinkaan samalla tavalla. Länsimaista baguaa ei pyöritellä mihinkään, vaan se asetetaan kiinteästi asunnon ulko-oven mukaan. Käyttö on selostettu tässä blogissa, käytä hakutoimintoa sen etsimiseen. Alueiden kuvauksissa on kerrottu myös niiden ilmansuunnat. Kaakossa on alue numero neljä. Boksin kirjoittajista Kirsi on tuttu kompassibaguan kanssa. Kun hän palaa matkalta pyydän jos hän kirjoittaisi aiheesta.

   Poista
 22. Olen ottanut ilmansuunnat kompassilla talon keskipisteestä ja jokaisen huoneen keskeltä. Olisi kyllä Kirsi antaisi niitä kompassikäytön ohjeita. Harmittaa, että olen sen kompassin ottanutkaan, jotenkin tuo bagua juttu tuntuu selkeämmältä. No olemme muuttamassa, joten voisinkahan vaihtaa baguaan sitten sielä uudessa kodissa? Työpaikallani pitää jatkaa kompassilla, vaikka muut tätä juttua kyllä naureskelee...

  VastaaPoista
 23. Minun käsitykseni mukaan nykyisissä asunnoissa on niin paljon sähkösaastetta, että kompassilukemat kannattaa otta ulkona. Vaihtamalla baguaan tarkoitat varmaan että siirtyisit käyttämään länsimaista baguaa, bagua se on mikä kompassillakin tehdään. Totttakai voit uudessa kodissa valita kumpaa baguaa haluat käyttää.

  VastaaPoista
 24. Hei, asuntomme on suorakaiteen muotoinen. Kerrostalon hissi vie osan huoneistostamme, siitä suorakaiteesta. Eli hissi menee pienen vessan, vaatehuoneen välissä ja makuuhuoneen kaappien takana olevassa tilassa. Lisäksi asunnossamme on ulko-ovea vastaan parvekkeen ovi, johon olen tuulikellon laittanut. Mutta miten saan hissin vaikutuksen pois asunnostani. Hissi tulee Baguan Auttavat ystävät kohdalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näkemättä on vähän vaikeaa mieltää tilannetta. Viekö hissi koko avuliaitten ystävien alueen vai osan siitä? Vaikuttaako hissi elämääsi eli koetko että sinulta puuttuu ystävien tuki? Vastakkain olevat ovet ovat ongelma. Ne eivät saa olla samaan aikaan auki. Koska parvekkeen ovessa todennäköisesti on ikkuna - ja vieressä varmaankin ikkuna parvekkeelle - on chin kulkuun parasta puuttua jo eteisessä. Se olisi saatava poikkeamaan suoralta reitiltä ovelta-ovelle. Jos sisustukseenne sopii niin asian voi kenties hoitaa huonekaluilla. Tuulikello vauhdittaa chin kulkua joten en pidä sitä tuossa paikassa hyvänä ideana.

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta.
   Todellakin nyt tuntuu siltä, että auttavat ystävät/tuki puuttuu melkein kokonaan. Tuo Baguan lohko on hissin ja vaatehuoneen kohdalla.
   Tuulikellon otin pois, siihen parvekkeen oven eteen voisi toki laittaa korkean kukan esim. Kerrostaloasuntomme ulko-ovi on Ura:n kohdalla ja siis vastapäätä parvekkeen ovea. Eipä nyt ole ihmekään, että meillä kummallakaan ei ole töitä, kun energiat virtaavat suoraan ulos eikä auttavia ystäviä ole. Parannuksia teen mitä pystyn ja sitten ei kait muuta kuin alamme etsimään uutta kotia.

   Poista
  3. En tiedä asuntonne tilannetta, mutta koittaisin ensiapuna peileillä luoda puuttuvan ystävien alueen.

   Poista
 25. Hei, miten jaottelen L-mallin omakotitalon. Sisäänkäynnistä vasemmalla on autokatos ilman taloon kiinnitettyä perustusta. Tätä ei ilmeisesti lueta talon osaksi.

  L-mallin tekevä lisäys suorakaiteen muotoon tulee ovesta katsoen oikealle kokonaisen huoneen verran rakkauden ja avioliiton kohdalle.

  Jos autokatoksen voi rajata alueiden ulkopuolelle, vauraus ja menestys osuvat kokonaan asunnon ulkoseinien ulkopuolelle. Alueella on puuterassi, jota ei ole katettu.

  Koska talon velka olisi hyvä saada maksettua, varallisuutta ja menestystä voisi jotenkin tukea. Muutoin meillä ei ehkä ole enää edes seiniä ja kattoa, viitaten alussa olleeseen varakkaan määritelmään.

  Pitäisikö terassille laittaa kaiteet? Talvella korkea joulukuusi? Ilmansuunta terassilla on luode meidän länsimaisen kompassin mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bagua tehdään aina kantavien talorakenteiden alle, yleensä neliön tai suorakaiteen malliseksi. Siten esim. terassin tai parvekkeen alueet kuuluvat siihen, mikäli niiden yllä on kiinteää kattoa. L-mallisesta talosta jää mittaustulosten jälkeen ulkopuolelle lisäosia, joilla on oma merkityksensä kokonaisuuteen tai siitä puuttuu osia, joilla on merkityksensä. En pysty sanomaan ilman, että näkee ja mittaa pohjan, koska vasta tarkemmat mittaukset (tarkkojen ilmansuuntatietojen kanssa) paljastavat sen mikä on lisäosaa tai puuttuvaa. Näin MTJ-bagua(sisätila-bagua) muodostetaan aina seinien sisäpuolelle, ei ulos pihalle. Pihaan/tonttiin sovelletaan ihan omaa ATJ-baguaa, joka on eri asia, mutta vaikuttaa myös asukkaiden kokonaisuuteen. L-malliset talot ovat yksi haasteellisimmista kohteista rakentaa tasapainoinen bagua, mutta se on mahdollista.

   Poista
 26. Olet oikeassa, autokatos ei ilmeisesti kuulu baguaan. Entä onko puuterassi kiinni talossa? Haluaisin kyllä nähdä pohjapiirroksen. Olet oikeilla jäljillä. Jos nuo tärkeät alueet sijaitsevat ulkona baguasta ne pitää yrittää muuttaa baguaan kuuluviksi. Kirsi tuntee kompassin käytön ja on muutenkin koulutettu näihin asioihin, joten odotetaanpa hänen kommenttiaan.

  VastaaPoista
 27. Hei! Oikealla kauimmaisena asunnossani on jääkaappipakastin. Siis jos olen aloittelijana ymmärtänyt oikein, niin juuri rakkauden alueella? Tämä ei ainakaan kuulosta siltä että voisi olla mitenkään hyvä asia? Miehet on tuntuneetkin olevan mulle kylmiä, ilmankos! Miten siis voin lähteä tätä tilannetta parantamaan?

  Ulko-oven jälkeen on pieni tuulikaappi, sitten väliovi.Heti sisään tultaessa vasemmalla on vessa ja sauna. Makuuhuoneen yksi nurkka on ulko-ovelta katsoessa kauimmainen vasemmalta. Eli vaurauden ja menestyksen alue? Pidin siellä joskus kulhoa missä on kolikoita, vettä ja suolaa mutta ei ainakaan paremmaksi asiat mennyt. Makuuhuoneen toisen seinän takana on siis sauna, ja toisen seinän takana on keittiö.

  Oikean puoleinen seinä on pitkä, asunnossani on niinkun olohuone ja keittiö samaa tilaa. "Olohuoneen" iso ikkuna on samalla seinällä ulko-oven kanssa. Eli miten noi alueet asunnossani nyt sitten menee? Vessan ovea olen joutunut pitämään raollaan kun kissan astia on siellä. Mitä siis voisi tehdä että energiat ei valu. Tein juuri siivousta ja heitin paljon ylimääräistä roinaa taas pois. Uskon, että jos feng shui olisi enemmän asunnossani kohdallaan niin asiat olisivat paremmin. Nyt on ollut osaan perhettä välit poikki ja miesrintamalla on kuollutta jne. Olen tosi kiitollinen jos voitte auttaa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Anteeksi vastauksen viipyminen, olen ollut muutaman viikon sairaalassa.
   Olet "aloittelijana" ymmärtänyt asiat aivan oikein. Näkemättä pohjapiirustusta en osaa oikein tarkkaan kuvitella millainen asuntosi on. Muutenkin tuntuu, että Kirsi olisi konsulttina pätevämpi vastaamaan tähän.
   Ymmärsin terkstistäsi, että parisuhdeasiat pitäisi ensmmäisenä saada kuntoon. Jääkaappipakastin ei todellakaan ole paras valinta alueelle, tosin tuskin myöskään pääsyy ongelmiisi. Ovatko parisuhdealueen energiat tasapainossa. Mitään näkemättä voisin veikata, että siellä on liikaa metallia. Aloita siitä, että pistä energiat tasapainoon.

   Poista
 28. Hei, minulla lapset/luovuus alue on avovintille vievän oven/portaikon kohdalla. Mikä neuvoksi?

  VastaaPoista
 29. Hei! Siis ymmärsinkö oikein, että alueelta lähtee portaat jotka johtavat ylös avoimeen tilaan. Matkalla ei ole ovea.

  Hanski

  VastaaPoista
 30. Onko asunnon kaikki osat pakko ottaa mukaan baguaan. Meillä sauna ja pesuhuone asunnon reunassa. Ovet yleensä kiinni

  VastaaPoista
 31. Pimeä eteinen, eteläpuolella taloa. Sisäänkäynti keskellä taloa. Suorakaiteen muotoinen talo, vanha, hirsinen.
  Ovesta kun tulee sisälle vas.lähtee portaat ylös. Bagua osassa kellarinportaat, vessa ja komero. Ovia joka puolelle. Pimeä ja tummia seiniä (maalausta suunnitellut) Kristallikruunu löytyy eteisesta ulko-oven kohdalta. Hankala sisustaa ja saada järjestystä. Onko jotain vinkkejä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täsä on ehdottomasti paikka, joka pitäisi nähdä jotta siitä osaisi sanoa jotain. Aivan varmasti nuo portaat pitäisi ainakin huomioida. Niitä pitkin ovesta sislle tuleva chi pyrkii karkaamaan omille teilleen eikä mene sisälle ravitsemaan asunnon huoneita. Pyri hidastamaan energian kulkua portaiden juurella. Ilmeisesti eteinen on veden aluetta joten sinne sopivat veden värit ja ruhallisesti liikkuvaa vettä esittävä taide. Koska talo on vanha hirsitalo niin ovatko seinät paljasta hirttä? Jos niin on, niin energiat eivät ole eteisessä taspainossa, vaan sinne tarvittaisiinr ipaus tulienergiaa.

   Poista
 32. Hei, innostuin feng shuista mutta jäin miettimään bagua alueita.
  Yhden oppaan mukaan pitää katsoa koko talon keskipiste sekä huoneiden ja näin sijoittaa eri elementtejä oikein. Mutta jos olohuoneeni on osittain pohjoisen puolella ja sijoitan sinne huoneen keskipisteen mukaan elementtejä niin sittenhän pohjoiseen tulee joka ilman suunnan elementtejä... eli eli pitääkö ns. Joka huone jakaa ilmansuuntiin vai koko talo ja täten sijoittaa olohuoneeseen vain pohjoisen elementtejä? Taloni on T:n mallinen ja ulko-ovi nurkassa joten suorakulmio bagua on hankala sijoittaa pohjan päälle. Voiko vain osaan taloa tehdä feng shuin ja lopun pitää mahd. Neutraalina?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eri koulukunnat sijoittavat baguan eri tavalla. Tärkeää on, että seuraat koko ajan samaa koulukuntaa etkä vaihtele sitä koko ajan. Itse olen huomannut länsimaisen baguan sopivan parhaiten nyky-yhteiskuntaamme. Eli se suorakulmainen bagua josta puhut. L:n ja T:n muotoisissa taloissa kannattaa yleensä tehdä talon kummallekin osalle oma baguansa. Toisen osan bagua asetetaan talon ulko-oven mukaan. Toisessa osassa oven ajatellaan olevan siinä mistä sinne saavutaan talon toisesta osasta.

   Poista