Hae tästä blogista

torstai 21. huhtikuuta 2016

Jin ja jang

Jinin ja jangin symboli.
Jin ja jang ovat kaksi maailmassa alati liikkeessä oleva voimaa. Mikään asia ei ole täysin kumpaakaan. Samalla kun  jin on huipussaan se sisältää jo ripauksen jangia joka kasvaessaan täyteen mittaansa sisältää jo ripauksen jiniä joka taas kasvaa ja kierto jatkuu. Rajakohtaa on mahdoton havaita. Hyviä esimerkkejä vaihtelusta ovat esimerkiksi vuorokauden eri vaiheet ja vuodenaikojen vaihtelu.

Jang-energian ominaisuuksia ovat liike, sunnat ylös ja ulos, kuumuus, kirkkaus, aktiivisuus ja maskuliinisuus. Kotona jangiin kuuluvat muun muassa huoneen aktiiviset osat, ovet, ikkunat, peilit, kirkkaat seinät, yksinkertaiset suorat verhot ja kirkkaanväriset  vuodevaatteet.

Jin-energiaa ovat levollisuus, suunnat alas ja sisään, viileys, pimeys, passiivisuus ja naisellisuus. Kotona Jiniin kuuluvat muun muassa huoneen rauhallliset osat, mattapinnat ja pehmeät pinnat, seinävaatteet, poimutetut verhot, rakennuksen alemmat kerrokset ja rauhallisen väriset vuodevaatteet.

Jin-ihminen on rentoutunut, herkkätunteinen, luova, mielikuvituksellinen ja fyysisesti joustava. Liiaksi jin oleva ihminen voi olla unelias, hidas ja synkkämielinen.

Jang-ihminen on valpas, nopea, keskittymiskykyinen, huomioi yksityiskohdat ja on fyysisesti aktiivinen. Liiaksi jang oleva ihminen voi olla kireä, vihainen, kärsimätön ja fyysisesti jäykkä.

Jinin ja jangin tasapainoon elämässäsi vaikuttavat eniten kotisi, työpaikkasi ja asuinympäristösi.

8 kommenttia:

 1. Mitä tarkoittaa jing +

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, lähdin kommentoimaan tätä, vaikka lienee Hanskin aluetta:)....
   Plussaa ja miinusta käytetään itämaisessa astrologiassa kuvaamaan eläinmerkkien ja elementtien perusvoiman laatua, joissa + on yhtä kuin jang(mask.) ja - yhtä kuin jin (fem.). Tuossa esimerkissäsi on todennäköisesti painovirhe (sen kuuluisi olla jang +). Elementeissä on joko +(vahva) tai -(heikko) voima. Esim. vettä voi olla joko - vettä (rauhallisemmin virtaava) tai + vettä (vahvasti virtaava), tulta voi olla - tulta (hehkuva) tai + tulta (roihuava) jne....Eläinmerkeissä on valmiina joko + tai - voima. Esim. käärme on aina jin eli - ja lohikäärme on aina jang eli +.

   Poista
  2. Kirsi vastasi asiaan tyhjentävästi, ei minulla lisättävää. Paitsi että jos et tehnyt kirjoitusvirhettä vaan todella tarkoitit kysyä mitä on jing. Siitä osaan sanoa vain, että se on kiinalaisen lääketieteen termejä eikä liity - tietääkseni - fengshuihin.

   Poista
 2. erittäin hyödyllinen

  VastaaPoista