Hae tästä blogista

keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Toimisto

Fengshuin soveltaminen toimistossa alkaa samoilla askelilla kuin kotonakin. Ensimmäinen asia on päästä eroon epäjärjestyksestä ja turhista tavaroista. Tämä periaate kannattaa ulottaa kaikkialle, jopa tietokoneeseen. Jos sinun vaikka on säilytettävä läjäpäin vanhoja sähköposteja, järjestele ne aiheen mukaisiin kansioihin. Poista säännöllisesti viestit, joita et enää tarvitse ja muista myös tyhjentää silloin tällöin koneen sekä viestiohjelman roskakori. Tietokoneet muistuttavat ihmisiä halussaan kerätä tarpeetonta tavaraa.

Tämän päivän toimistotyö merkitsee tietokoneen ääressä istumista. Varmista, että fyysiset puitteet ovat kunnossa, kuten mukava tuoli oikealla korkeudella, käteen sopiva hiiri, hiirikäden tuki ja silmiä rasittamaton näyttö. Pienikin epämukavuus, tunne että kaikki ei ole kohdallaan, heikentää työsuoritustasi ja viihtymistä työpaikalla. Siihen vaikuttaa myös millainen näkymä avautuu eteesi kun nostat katseesi työstä - tyhjä seinä ei ainakaan ole omiaan lisäämään luovuutta. Pyri saamaan eteesi näkymä, joka lisää luovuuttasi ja viihtymistäsi.

Toimistohuoneessa pätevät samat baguan säännöt kuin kotonakin. Paitsi koko huone, myös työpöytä kannattaa järjestää niiden  mukaan. Pöydän "sisäänkäynnin" ajatellaan silloin olevan se kohta, jossa istut.

Huoneen tulee olla valoisa ja mahdollisimman suuri osa valosta luonnonvaloa. Keinovalosta loisteputket ovat vähiten kannatettava vaihtoehto.

Ikkunat kannattaa pitää puhtaina, sillä on uskomattoman suuri vaikutus aloitteellisuuteen ja työtehoon. Ovikellon pitää toimia moitteettomasti ja sen ääni ei saa olla häiritsevä.

Sijoita työpöytäsi niin, ettet istu selkä ovelle päin. Pidä samalla myös mielessä henkilökohtaisen fengshui-elementtisi mukainen suositeltu työskentelysuunta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti