Hae tästä blogista

sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Baguan käyttö

Itse käytän fengshuissa intuitiivista baguaa, joten tässä ja muissa teksteissäni kerrotaan sen käytöstä. Kompassibaguassa alueiden vaikutukset ovat samoja ja se eroaa lähinnä asettelultaan. Hyvästä kirjallisuudesta löytää neuvoja kompassibaguan asettelusta.

Tämän tekstin kuva on Anja Banksin kirjasta Fengshui aapinen (1999).

Bagua on aina suorakulmainen eli suorakaiteen muotoinen. Se asetetaan talon tai asunnon pohjapiirroksen päälle siten, että ovi tulee baguan alueelle 8, 1 tai 6. Baguan sivut kulkevat asunnon pitkien sivujen mukaan. Asunnon muoto on harvoin suorakulmio, jolloin syntyy esimerkkikuvan mukaisia tilanteita.

Kohdassa a) yksi osa asunnosta ulottuu baguan ulkopuolelle. Tällöin puhutaan lisäosasta. Yleensä lisäosa vahvistaa alueen ominaisuuksia. Tässä tapauksessa lisäosa on vaurauden alueella, joten tässä asuvan perheen varallisuuden voidaan olettaa olevan kunnossa.

Kohdassa b) bagua ulottuu asunnon ulkopuolelle eli puhutaan asunnosta puuttuvasta osasta. Yleensä puuttuva osa heikentää alueen ominaisuuksia. Tässä tapauksessa puuttuva osa on parisuhdealueella, joten tässä asuvat henkilöt kärsivät luultavasti vaikeuksista parisuhteeessaan.

15 kommenttia:

 1. Hei! osaisitko auttaa baguan asettelemisessa pohjapiirustukseemme. Eli talomme muistuttaa yllä olevista pohjista vaihtoehto B:tä, mutta sillä erolla, että meiltä puuttuu myös alue 8 sekä 1 oikeastaan tuoho katkoviivaan saakka. Puuttuvilla alueilla 2 ja 1 on kaiteelliset terassit ja alue 1 suurimmaksi osaksi katon alla (samaa kattoa kuin muuallakin talossa). Alue 8 on ruohoa. Sisältä katsottuna suuremmalle alueelle sijoittuu eteinen, olohuone, keittiö, wc sekä makuuhuoneet. Pienemmässä osassa on takkahuone, pesu- ja pyykkitila sekä tekninen tila. Pienempään osaan johtaa alue 5:stä ovi, jossa on pelkät karmit (eli avattava ovi puuttuu), täällä on myös lattia sekä katto hieman matalemmalla kuin muuaalla talossa. Nyt siis varsinaiseen kysymykseen: Asetanko baguan samoin kuin yllä on tehty ja otan puuttuvat alueet huomioon vai asetanko oman baguan ison osan päälle ja oman baguan pienen osan päälle. Itsellä on vähän tuntu, että pienempään osaan mennessäni menen uuteen tilaan (puhumme siitä yleensä joko siipenä tai lisäosana mikäli emme puhu selkästi esim. pesuhuoneesta tai takkahuoneesta). Toisaalta alueiden 1 ja 2 terassit on kauttaaltaan kaiteilla rajatut. Kiitos kovasti vastauksesta jo etukäteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä pitää lähteä missä talon ulko-ovi on. Bagua on aina suorakaiteen muotoinen ja asetetaan niin, että ulko-ovi sattuu alueelle 8, 1 tai 6. Jos talonne muodostuu kahdesta yhtä suuresta osasta, eli ei voida suoraan sanoa kumpi on pääosa ja kumpi siipi, pitää kummallekin osalle tehdä oma baguansa. Luetaanko terassit baguaan riippuu siitä onko niillä yhteinen perusta talon kanssa. Pohjapiirroksen näkeminen auttaisi asiaa

   Poista
 2. Hei ja kiitos upeaste blogista.

  Minulla on varsin hankala tilanne, jota en ole saanut ratkaistua itse.

  Talossani on lisäosa. Tilanne vastaa ylläolevaa kuvaajaa A sillä erotuksella, että tuo lisäosa on keskellä sivua. Ongelmallisen tästä tekee se, että etuoveni on tuon lisäosan sivussa. Jos seisoisit ovellani, olisi oikealla puolellasi ruutu numero 4.

  Miten baguaa käytetään tässä tilanteessa? Suuntaanko baguan siten, että se on kuvan A mukaisesti vain talon isolla osalla? Tällöin "oviaukko" olisi alueella 1 ja tuo lisäosa, jossa sisäänkäynti on, olisi aluetta 1.

  Kiitos jo etukäteen avusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista. Näkemättä minun on hieman vaikeaa ymmärtää asiaa. Oletkohan asettanut baguan oikein? Bagua asetetaan aina niin, että sisäänkäynti osuu alueelle 8,1 tai 6. On mahdotonta, että oven oikealla puolella on huone 4. Oletko vetänyt baguan rajat talon pisimpien rajojen mukaan. Ehkä mainitsemasi lisäosa ei olekaan lisäosa.

   Poista
 3. Hei! Talomme pohjapiirros on sellainen, että siinä on porrastuskuvio niin, että kun ulko-ovi on alueella 6 syvennyksessä, talon seinä jatkuu eteisen oikealla puolella leveten alueen 2 kohdalla. Kuvio on siis porrasmainen. Toinen porras muodostuu siitä, että ulko-ovi on syvennyksessä. Ongelma on siis se, onko alue 2 ylimääräinen tila vai puuttuuko sen edestä 6 alue. Meillä on enemmän ongelmia auttavien ystävien alueella kuin rakkaus ja avioliitto -alueella. Jos 6 alue puuttuu, voisiko tuulikellosta olla apua ulkona puuttuvan palan kohdalla?
  Mihin asettaisin metallisen, Thaimaasta ostetun lohikäärmeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos teillä on ongelmia auttavien ystävien alueella se on aika selvä vihje siitä, kuudes huone tai sen osa puuttuu. Tuulikello on eräs tapa "merkitä" puuttuva osa omaksi alueeksenne. Asutte ilmeisesti omakotitalossa, joten lintulautaa kannattaa myös harkita. Varsinkin nyt pimeän ajan koittaessa alue kannttaa valaista hyvin. Jos ulko-ovi on alueella 6 niin ilmeisesti huone ei puutu kokonaan. Sitä kannattaa voimistaa meallilla, esimerkiksi täällä voisi olla mainitsemasi lohikäärmeen paikka. Jos se ei kuitenkaan sovi alueelle voit sijoittaa sen vapaasti muuallekin kun otat huomioon metallin vaikutuksen alueen tasapainoon.

   Poista
  2. Toinen vaihtoehto onkin, että alueita 6 ja 7 ei ole koska alue 2 on siis ulkoneva. Kun tein talon pohjapiirroksessa kulmasta-kulmaan-leikkauksen, leikkauspiste tuli keskelle taloa takan etupuolelle. Kun keskipiste huomioiden jaoin alueen kolmeen osaan, jäi nykyinen ulko-ovi eteisineen alueeen 6 sisälle, vaikka ulos jäikin paljon. Lintulautamme on muuten talon edessä ja talon 6 alueen puolella asuu naapureita, jotka eivät pidä linnuista. Tuilikello tai valo voisi olla ok. Kiitos vastauksesta!

   Poista
  3. Mielikuvanin talostanne menevätm yhä enemmän sekaisin, Jos lähetät pohjakuvan osoitteeseen hannupekka9@hotmail.com niin pääsemme asiassa eteenpäin.

   Poista
  4. Hei!
   Katsoin kuvaa ja esitän ratkaisua joka voi tuntua oudolta, mutta ei ole fengshuissa harvinainen. Talon pohja muodostuu selvästi kahdesta suunnilleen yhtä suuresta suorakaiteen muotoisesta osasta. Molemille kannattaa tehdä oma baguansa. Toisen ulko-ovi ajatellaan olevan siinä kohdassa mistä sinne eniten kuljetaan. Kun korostat henkisen tiedon aluetta 8 älä mene liiallisuuksiin. Saatat niin tehdessäsi tuoda hankaluuksia parisuhteelle.

   Poista
 4. Hei.
  Asun yksiössä. Ovi on 8 alueella. 2 alue puuttuu melkein kokonaan sekä 1 ja 6 myös melkein kokonaan puuttuvat. Olen sinkku ja haluaisin miehen. Samoin ystävyys suhteeni kaipaisivat parannusta ja työelämässä eteenpäin siirtyminen tai uskallus tehdä jotain muuta kuin nykyistä työtäni.
  Miten minun kannattaa vahvistaa puuttuvia alueita?
  Olen 8 alueelle laittanut pelin sivuseinälle...se tuntuu ihan hyvälle siinä samoin taulu joka heijastuu peiliin.
  Myös taloudellisesti "sinnittelen" koko ajan.
  Tuntuu että koko elämäni kaipaisi piristystä ja uusia tuulia. Kotini on rauhallinen ja luulen olevan liian passivoiva.
  Siivonnut olen jo kaiken turhan pois varastoa myöten ja pessyt ikkunat ja joka paikan. :)
  Terv. Susanna

  VastaaPoista
 5. Lisäys edelliseen viestiin. Että siis 1 ja 6 alueet puutuvat osittain. Ja 7 ja 6 alueet ovat lasitettu parveke. WC sijaitsee keskellä asuntoa 1 ja 5 alueilla.

  Terv. Susanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hankalalta, että wc on asunnon keskellä. Jos se ei ole vaikuttanut terveyteesi, niin hyvä. Vessan ovi kannattaa kuitenkin muistaa pitää hyvin kiinni.
   Olen harvoi törmännyt tilanteeseen jossa virerekkäisissä alueissa 1 ja 6 olisi molemmissa puuttuva alue. Oletko varmasti asettanut baguan oikein, ehkä alueella 8 on lisäosa.
   Asut ilmeisesti kerrostalossa. Jos alue 2 puuttuu se on koetettava luoda esimerkiksi peileillä ja kuvilla alueilla 7 ja 9.
   Alue 8 vaikuttaa myös parisuhteeseen joten ei kannata kauheasti tehdä sinne muutoksia ennen kuin on ratkaissut baguan asettelun.

   Poista
  2. Hei. Kiitos. Voinko lähettää sinulle sähköpostilla pohjapiirroskuvan asunnostani.
   Nimittäin jotain terv ongelmia on...
   Terv. Susanna

   Poista
  3. Susanna ja kaikki jotka tämän luette. En halua, että sähköpostien lähettämisestä tulee yleinen tapa, varsinkaan anonyyminä kirjoittavien kesken. Otan sähköpostin vastaan vain kun tilanne ei muuten selviä. En lupaa pikaista vastausta.
   Susanna, osoitteeni on hannupekka9@hotmail.com.

   Poista
  4. Hyvä että ratkaisit jo ongelman ja huomasit että alueela 8 on tosiaan lisäosa. Jos sisustukseen sopii niin puuttuvan kakkosalueen kohdalle voisi laittaa peilin. Se olisi yksinkertaisin tapa luoda puuttuva alue. Se, että alueella 8 on lisäosa on parisuhteen kannalta ongelmallista. Voit koittaa hillitä lisäosan voimaa puuenergialla.
   Kun kirjoitat blogin hakukenttään parisuhde löydät selkeitä ohjeita kumppanin löytämisestä.

   Poista