Hae tästä blogista

tiistai 22. heinäkuuta 2014

Kesä ja tuli

Hellepäivien myötä kannattaa palauttaa mieliin tulielementin osuus vuodenaikojemme kierrossa.


Suomessa kärsitään suurimman osan vuotta tuli-elementin puutteesta. Luonnossamme on runsaasti puuta ja vettä. Pitkinä talvikuukausina lumi nostaa valkoisena metallin hallitsevaan asemaan. Puutuvan tulen korvaajana ovat suomalaiset - samoin kuin monet muutkin pohjoiset kansat - ottaneet käyttöön  tavan saunoa. Kesän tullen asia kääntyy päälaelleen ja ongelmana on tulen liiallinen määrä. 

Oikeiden liekkien tavoin tuli-elementin chi on aktiivinen, kasvava ja täynnä liikettä. Se edustaa  elinvoimaa, toimintaa ja huipussaan olevaa energiaa. Tuli lisää ympäristössään innostusta, halua ja intohimoa. Samalla se on naurun, ilon ja rakkauden lähde. Tulen hallitsema kesä on oivallista aikaa toteuttaa unelmia ja pitkään kyteneitä mielihaluja. Ilman meikäläistä kesälomasysteemiä se soveltuisi hyvin myös myynnin ja liiketoiminnan edistämiseen. Niissäkin voidaan kesän tulienergia hyödyntää hyvien suunitelmien laatimisessa tulevan talven varalle.


Täynnä valoa ja tulienergiaa oleva kesämme nostaa esiin myös tulen negatiiviset vaikutukset. Liiallinen tuli  voi tuoda mukanaan rauhattomuuta ja vihaisuutta. Pahimmillaan se saa aikaa loppuun palamisen, "burn outin". Terveydelliset vaikutukset ulottuvat hikoilusta ja ahdistuneisuudesta unettomuuteen ja jopa sydämen rytmihäiriöihin.Elementeistä vesi heikentää tulta. Jos koet, että tuli on päässyt liian hallitsevaan asemaan elämässäsi ota viileitä suihkuja ja pidä mukana juomapulloa josta siemailet säännöllisin väliajoin. Syö jin-pitoisia välipaloja kuten melonit, mangot ja jäätelöt. Suomalaiseen perinteeseen kuuluvat uimareissut hillitsevät hyvin liiallista tulienergiaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti