Hae tästä blogista

keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Valitse talo johon muutat

Fengshui-kirjoituksia lukiessa saa helposti mielikuvan, että oppi on tarkoitettu vain omakotitalossa asuville. Tämä ei tietenkään pidä paikkaansa. Omassa talossa asuville oppi on helpoiten sovellettavissa, mutta  samat säännöt pätevät myös muihin asuntoihin, olivatpa ne suuria tai pieniä, omistuksessa tai vuokralla. Muu muassa kerrostalossa asuttaessa on asioita, joita on jälkikäteen jokseenkin mahdotonta muuttaa. Siksi taloon jossa asunto sijaitsee on syytä tutustua jo etukäteen mahdoliisimman tarkoin.

Muodoltaan neliöt, pyöreät ja pitkulaiset talot ovat suositeltavia. Vältä epäsäännöllisen mutoisia taloja. Ne symboloivat epätäydellisyyttä ja keskeneräisyyttä.

Talolla pitää olla suojattu selkäpuoli. Siellä voi olla esmerkiksi tuuhea metsä, mäki tai toinen rakennus. Älä muuta yksin mäellä seisovaan kerrostaloon. Tuulet estävät chin pääsemisen taloon, ja vähäinenkin määrä valuu veden mukana alas rinnettä.

Ympärillä olevien rakennusten pitää olla matalampia tais suunnilleen samaa korkeutta kuin asuintalosi. Reilusti korkeampi naapuri voi heijastaa taloosi negatiivista chitä (sha) etenkin jos se sijaitsee oman talosi sisäänkäynnin puolella.

Pysäköintialueen pitää olla reilusti erillään rakennuksesta ellei sitä ole rakennettu kokonaisuudessaan maan alle. Ulkona alueella kulkeva liikenne vaikuttaa talon ympärillä liikkuvaan chi-energiaan.

Talon lähellä oleva vesi, olkoon kyseessä luonnon järvi tai rakennettu allas,  tuo mukanaan mynteisiä asioita. Vesi ei kuitenkaan saa olla talon takana. koska silloin se poistaa tukevan suojan talon selkäpuolelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti