Hae tästä blogista

torstai 10. heinäkuuta 2014

Fengshui-kirjat voivat johtaa harhaan

Fengshuista kiinnostuneet ihmiset kysyvät usein mistä saisi lukemalla lisää tietoa aiheesta. Ja tulevat esittäneeksi aika vaikean kysymyksen vastata. Fengshui on suosittua, ja siitä julkaistaan jatkuvasti uusia kirjoja. Ongelma on siinä, että kukaan ei valvo alaa. Suurin osa on käännöskirjoja, jotka edustavat mikä mitäkin fengshuin suuntausta erilaisine neuvoineen. Muutaman kun lukee, saattaa olla enemmän sekaisin kuin ennen aloittamista. Kustantajatkin toimivat usein enempää miettimättä. Esimerkiksi muutama vuosi sitten julkaistiin suomeksi ruotsalainen kirja Fengshui ja ruotsalainen koti. Käännöksen nimi on Fengshui ja suomalainen koti, ja sisältö täsmälleen sama kuin alkuperäisessä kirjassa.

Sama pätee tiedonhakuun Internetistä. Viimeksi kun kokeilin, hakusanalla fengshui löytyi noin 19 miljoonaa osumaa. Joukkoon mahtuu jos jotakin.

Yleisenä nyrkkisääntönä kannattaa sanoa, että niin kirjojen kuin webbisivujenkin kohdalla kannattaa käyttää samaa arviota kuin fengshui-konsulttia valitessa. Kysyä mitä suuntausta kirjoittaja edustaa ja mistä oppi on saatu. Jos vastauksesta löytyy fengshui-mestarin nimi, tekstiin voi luottaa.

Lukemistani kirjoista olen pitänyt parhaana yleiskuvauksena Anja Banksin pikku kirjaa Fengshui aapinen. Suomalaisena kirjana siinä myös otetaan huomioon opin suomalainen soveltaminen. Internet-sivuista paras näkemäni suomenkielinen selostus siitä, mitä fengshui on, löytyy Kristiina Mäntysen sivulta http://fengshui.pp.fi/mmm.html.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti