Hae tästä blogista

keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Fengshui ja ruoka

Ruoan avulla voimme vaikuttaa elementtien tasapainoon elämässämme. Lisäksi ruoka vaikuttaa myös jin-jang tasapainoon. Kaiken kaikkiaan ruoka ja fengshui kulkevat niin käsi kädessä, että arkielämässsä toisesta on vaikea puhua ilman toista.

Ruoan elementtien tasapaino saavutetaan värien käytöllä. Jo keltainen, vihreä ja oranssi paprika, punainen tomaatti, violetti munakoiso ja vaaleanpunaiset katkaravut saavat yksinkertaiseen annokseen eloa ja houkuttelevuutta. Tarkoitus ei ole, että syöt kaikkia satreenkaaren värejä joka aterialla. Värkäs ruokavalio on kuitenkin aimo askel kohti parempaa fengshuita.

Jin-jang akselilla jin edustaa miedompia makuja ja jang voimakkaampia. Kiinalaisissa resepteissä usein haetaan tasapainoa näitä yhdistelemällä. Hyviä esimerkkejä tästä ovat hapan-imelä -kastikkeet tai tapa tarjota riisiä vahvasti maustetun ruoan kanssa. Jin ja jang pyritään pitämään tasapainossa eikä ateriassa koskaan yksi maku korostu ylitse muiden.

Fengshuin mukainen ruoka vaikuttaa moniin aisteihin. Ruoan värit ja asettelu on ensiarvoisen tärkeää, samoin tuoksu. Ruoanlaiton aikana keittiön ovea ei suljeta, vaan herkulliset tuoksut leviävät huoneistoon ja kertovat tulossa olevasta ateriasta. Aromaattiset mausteet kuten valko- ja salottisipuli, chili ja inkivääri toimivat energiasiivouksen tavoin ja edistävät chi-energian vapaata kulkua. 

Liesi on fengshuissa vaurauden lähde. Keittolevyjen määrä on suorassa suhteessa onneen ja vaurauteen. Niitä olisi hyvä olla vähintään neljä, pienempi määrä voi jopa vaikuttaa vaurauteen negatiivisesti. Kaikkia levyjä tulisi käyttää tasaisesti ilman, että jokin niistä muodostuu ruoanlaiton suosikiksi. Liettä kannattaa käyttää mahdolisimman usein. Jos tämä ei toteudu luontevasti, voi levyjä pitää vuoropäivinä päällä muutaman minuutin ajan tyhjilläänkin. Aitoa ruoanlaittoa tämä ei tietenkään korvaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti