Hae tästä blogista

torstai 2. lokakuuta 2014

BAGUASTA ASUNNON MUOTOON LIITTYEN


Blogistamme löytyy paljon tietoa asunnon fengshuin järjestämiseen liittyvästä perus-työkalusta, Baguasta (käytä blogin hakutoimintaa!) Myös siitä, että se voi olla intuitiivinen (ulko-ovi aina pohjoisen eli 1. alueeseen) sekä mitattuna tehtävästä bagusta (kompassi tai luopan-kompassi).
Intuitiivisesta baguan asettelusta (ja monesta muusta hyödyllisestä) löytyy kirjatietoa Anja Banksin ”Fengshui-aapisesta” ja mitattuna tehtävään baguaan voi perehtyä fengshui-konsulttien järjestämillä peruskursseilla.
Se mikä usein nousee esiin baguan rakenteesta on, että talo ei aina välttämättä olekaan suorakaiteen tai neliön muotoinen. Suorakaiteessa tai neliössä baguan osa-alueet eli huoneet muokkaantuvat niiden sisälle, jolloin pitkän mallisessa talossa jää ylä- ja alapuolelle pienempiä baguan alueita. Neliössä ne ovat kaikki tasakokoisia.
L-mallisissa tai useaan suuntaan ulottuvissa taloissa joutuu tekemään enemmän pohdintaa. Miten sijoittaa bagua talon pohjaan? Tällöin puhutaan lisäosista ja puuttuvista osista. Esim. perusmuodosta ulostulevat parvekkeet tai terassit (joiden yllä on kantavaa kattoa) saatetaan laskea lisäosiksi. Konsultteina mittaamme kaiken, niin ilmansuunnat kuin sen onko kyseessä lisäosa vai mahdollinen puuttuva osa. Se mitataan suhteessa talon kokonaispituuteen tai -leveyteen ja siihen on omat tarkat sääntönsä.
LISÄOSIEN MERKITYS: Vaikutus hyvinvointiin asunnossa on merkittävä riippuen siitä, että tulkitaanko esim. lisäosa pieneksi vai suureksi. Suhteellisen pieni lisäosa usein vain lisää ko.alueen hyvää antia esim. tuo lisää vauratta (4.alueella) tai lisää työmahdollisuuksia (1.alueella). Sen sijaan suuri lisäosa mullistaa tasapainon ja vie ko.alueen teeman liialliseen käyttöön/äärimmäisyyteen. Vrt. suuri lisäosa 4.alueella voi laittaa elämän pois raiteiltaan ja tuottaa suuria kuvitelmia, ahneutta jne. Suuri lisäosa 1.alueella voi viedä pakonomaiseen tekemiseen, stressiin jne.
PUUTTUVIEN OSIEN MERKITYS: Vastaavasti myös puuttuvat osat vaikuttavat asuntoomme muodostuvaan energiaan. Jos alue puuttuu kokonaan, on se syytä korvata siihen kohtaan jollain teemaa vahvistavalla symboliikalla. Esim. puuttuvan 8.alueen kohdalle voi tuoda Vuori-aiheisen kuvan tai julisteen (tai muun viisauteen/opiskeluun liittyvän symboliikan), kompensoimaan puuttuvaa. Jos osa alueesta puuttuu (tai alue on kovin pieni) näkyy se ao. alueen teeman vähyytenä. Ei ole voimaa tai homma ei toimi. Lisäksi siitä tulee usein haasteita erilaisiin tunneongelmiin. Silloin ko.alueelle on syytä tuoda lisätehostusta teemaan liittyen.
Tehosteista on ollut juttua blogissamme (käytä blogin hakutoimintaa!)
Jos asuntosi on muodoltaan erityisen haastava, suosittelen tilaamaan baguan fengshui-konsultilta, jolloin saat työkaluksesi oikein mitatun baguan ja pääset sen avulla työstämään kotisi energioita täsmällisemmin sekä miettimään oikeanlaista tehostusta elämäsi asioihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti