Hae tästä blogista

sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Fengshui-kesä

Seuraavassa joitakin keskeisiä ajatuksia fngshuista ja kesän vietosta. Näitä voit soveltaa vietitpä aikaasi matkustellen, maalla, kesämökillä tai kaupungissa.

Kuulutko joukkoon, joka ei  nauti kesän korkeista lämpötiloista. Fengshuissa kesää hallitseva elementti on tuli. Liian paljon tulta saa olon tuntumaan väsyneeltä ja veltolta. Kesäaikana liiallisen työn aiheuttama loppuun palaminen on lähempänä kuin viileinä talvikuukausinä - eräs järkevä syy lomakauden sijoittumiselle kesään.
Toisaalta tulen myönteisiä vaikutuksia ovat muun muassa sosiaalisen kanssakäymisen lisääntyminen ja tunne-elämän elpyminen kesäromansseineen.

Näillä konstein voit fengshuin avulla vähentää kuuman ajan mukanaan tuomia hankaluuksia.

Kuumentavatko värit kotia.  Jos sisustuksessasi on paljon tulen värejä (punainen, purppura, oranssi) tasapainota kokonaisuutta vesielementillä. Metallin väreilä voit myös tuoda rauhallisuutta tilaan.

Kodin järjestys.   Sotku ja turha roina lisäävät tulen negatiivisia vaikutuksia. Siivoa.

Kuivuus vallitsee  Hellettä seurana kulkee kuivuus. Pidä huoli omasta juomisestasi, mutta muista myös hoitaa kotiasi. Kosteuden tuntua tuo itse vesi esimerkiksi akvaarion tai suihkulähteiden muodossa sekä moninaiset veden symbolit. Pelkkä veden solinaa sisältävä äänilevy saattaa olla yllättävän tehokas..

Kuumat huoneet Jos et saa järjestettyä tiloihin jäähdytystä vaihda päivän mittaan auringon liikkumisen mukaan huonetta jossa oleskelet. Jos sinulla on läpitalon huoneisto pidä ikkunat suljettuina ja verhot edessä auringon puolella ja ikkuna auki varjon puolella. Yllättävän yksinkertainen ja toimiva keino.

Tuuletin katossa Hiljainen tuuletin makuuhuoneessa helpottaa oloa sekä valveilla oltaessa että nukkuessa. Sähkölaitteena se ei kuitenkaan saa sijaita suoraan sängyn yläpuolella. Siinä se voi myös synnyttää epämiellyttävän vetoisan nukkumapaikan.

Käyttämätön liesi. Helteillä ei juuri tee mieli puuhata kuuman uunin ja hellan parissa. Fengshuissa niitä pitäisi kuitenkin käyttää silloin tällöin. Käyttämätön uuni merkitsee piittaamattomuutta tarjolla olevista mahdollisuuksista ja tilaisuuksista.

Kuisti täyttyy vanhoista tavaroista.  Fengshuissa kuisti ja eteinen ovat osa kotiasi. Älä tee niistä vanhojen tavaroiden kaatopaikkkaa. Käytä hyvälaatuisia kalusteita ja pidä paikat järjestyksessä, hyvässä kunnossa ja siisteinä.

Jääkö koti tyhjilleen. Jos kotisi jää loma-ajaksi tyhjilleen vaarana on kodin jin-jang tasapainon muuttuminen. Tyhjät huoneet joissa ei tapahdu mitään keräävät passiivista jin-energiaa joka puolestaan saataa vetää puoleensa negatiivisia asioita kuten murtovarkaita. Ajastimilla pystyt hoitamaan vaikkapa valoja ja radiota, jotka tuovat kotiin aktiivista jang-energiaa.

Olkoon sää miten kuuma tahansa siellä missä vietät lomaasi fengshuin mukaisilla mutoksilla helpotat oloasi ja teet lomastasi nautittavamman.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti