Hae tästä blogista

sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

NELOSALUEEN TEHOSTAMINEN BAGUASSA

Tämä on osa juttusarjaa, jossa käyn lävitse kunkin bagua-huoneen ja kuinka sen kautta voi tehostaa elämäänsä eri osa-alueillaan. Bagua on fengshuin oppeihin perustuva kartta (energiallinen huonejärjestys), joka ohjaa meitä ilmansuuntia huomioimalla vahvistamaan eri elämänalueidemme voimaa ja runsautta.

4.huone: TALOUDELLINEN RUNSAUS, SUOTUISAT SIUNAUKSET, YLTÄKYLLÄISYYS, HYVINVOINTI, LAHJAT, VASTAANOTTAMINEN

Sijaitsee kodissa kaakon ilmansuunnassa.

Tätä baguaa hallitsee puun elementti. Puu näkyy kodissa erilaisissa muodoissaan: vihreänä värinä, ylöspäin nousevina ja suorakaiteen muotoisina esineinä kuten pylväät, pilarit yms. Myös puu, kukat, kasvit, silkki/keinokukat (pidä puhtaina!) sekä puusta tehdyt huonekalut ja esineet. Puumateriaali kotona lattiassa, katossa, seinissä, paneeleissa jne. Kaikki kasviperäinen materiaali kuten hamppu, puuvilla, paperi (myös kirjat!). Kukka/kasvi/puu-kuvioiset sisustusmateriaalit kuten tyynyt, verhot, peitot, tapetit, lakanat jne. Taide-esineet, joissa on maisemaa, puutarhaa, puita, kasveja tai kukkia.
Yllä olevien elämänvoimien toteutuminen tarvitsee riittävästi puun voimaa ja silloin on hyvä pitää huolta idän alueen energioiden tasapainosta. Siellä ei saisi olla liikaa metalli-elementtiä, jottei se leikkaisi puuta. Tueksi puun yhteyteen voi käyttää myös vesi-elementin puuta kasvattavaa voimaa.

Jos elämässä ei ole riittävästi vaurautta tai runsautta tai tuntuu, että kohdalle ei ohjaudu riittävästi suotuisia siunauksia tai hyvinvointia, tai talossa asuvilla naisilla ei ole riittävästi energiaa elämän eteenpäin viemiseen, tai elämässä on liikaa valittamista ja vihaisuutta: kannattaa tuoda seuraavia tehosteita kaakon alueelle: kasvit (mieluiten pyöreälehtiset, ylöspäin kasvavat) kuten palmuvehka ja rahapuu, kasvit ja kukat, puu materiaalina, kukka- ja kasvikuviot, tukevat esineet ja huonekalut, vaurauden symbolit, arvoesineet, kuvat materiaalisista toiveista, iloiset asiat. Tälle alueelle voi sijoittaa myös liikkeessä olevan vesilähteen.

2 kommenttia:

  1. Jos kaakon eikä etelän alueelle ei pysty laittamaan kasveja tai muutakaan koristetta, riittääkö jos 4 huoneen pohjois-, koillis-, tai luode-suuntiin laittaa enemmän?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärtääkseni kirjoittaja tarkoittaa koko baguan kaakon aluetta, eli huonetta neljä. Ei siis huoneen neljä kaakkoiskulmaa. Tehosteet voidaan laittaa kaikkialle neloshuoneeseen.

      Poista