Hae tästä blogista

torstai 13. maaliskuuta 2014

YKKÖSALUEEN TEHOSTAMINEN BAGUASSA

Laittelen tässä liikkeelle juttusarjan, jossa käyn lävitse kunkin bagua-huoneen ja kuinka sen kautta voi tehostaa elämäänsä eri osa-alueillaan. Bagua on fengshuin oppeihin perustuva kartta (energiallinen huonejärjestys), joka ohjaa meitä ilmansuuntia huomioimalla vahvistamaan eri elämänalueidemme voimaa ja runsautta.

1.huone:  URA, ELÄMÄNTARKOITUS, ETEENPÄIN PÄÄSEMINEN, UUSIEN ASIOIDEN VIRTAAMINEN, OMAN POLUN TOTEUTTAMINEN, KOMMUNIKOINNIN SUJUVUUS, JOUSTAVUUS, TUNNEHERKKYYS  
Sijaitsee kodissa pohjoisen ilmansuunnassa.

Tätä baguaa hallitsee veden elementti. Vesi näkyy kodissa erilaisissa muodoissaan: sinisen eri sävyinä, mustana värinä. Kuvioina, jotka tuovat esim. raidoituksen kautta mieleen aaltoilun. Vettä kodissa ovat kaikki heijastavat pinnat, kuten hiottu kristalli, timantti, lasi ja peilit. Taide-esineet, joissa näkyy vettä. Vesiaiheet: purot, virrat, altaat, lähteet, vesiputoukset, kosteus, juomat, kaikki vettä sisältävä. Huonekalujen ja esineiden muodoissa vettä vahvistavat epäsymmetrisyys ja aaltoilevuus.

Yllä olevien elämänvoimien toteutuminen tarvitsee riittävästi veden voimaa ja silloin on hyvä pitää huolta pohjoisen alueen energioiden tasapainosta. Siellä ei saisi olla liikaa maan elementtiä, jottei se patoaisi veden virtausta. Tueksi veden yhteyteen voi käyttää myös metallin vettä lisäävää voimaa.

Jos elämässä on työhön liittyviä ongelmia tai ei jaksa aloittaa asioita, on ongelmia raskauden alkamisessa tai kommunikointivaikeuksia, voi kokeilla seuraavia tehostuskeinoja pohjoisen alueelle: sinisen ja mustan värin lisäämistä sisustuksessa, suihkulähdettä (sopivasti virtaava, ei seisova vesi), vesiaiheiset kuvat (veden on hyvä tulla kohti), peiliä (muista peilin oikeat suuntaamiset), lasi- tai kristalliesineitä, vesikukkia (tai kuvia niistä) (lootus, lumme, vesililja), aiheita veden eläimistä ja simpukoista, ammattiin liittyviä symboleja. Huomioi myös muiden elementtien vaikutus!

6 kommenttia:

 1. Hei, kuinka tehostan bakuan ykkösaluetta, joka on kodin wc/pesuhuoneessa, jossa valkoiset kiiltävät laatat seinillä ja harmaat laatat lattiassa, tosin puupaneelia katossa. Tilassa ei ole ikkunaa. Kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, tarvitsetko siis lisää työ/uraenergiaa?Wc/pesuhuoneessa on luontaisesti vettä hanoissa/putkissa ja metallia edustavat seinien ja lattian värit lisäävät entisestään vettä. Maaliskuisessa jutussani "Ykkös-alueen tehostaminen" on lueteltu tehostamisohjeita, joista voi valita vaikkapa väreillä tehostamisen! Sinne voi tuoda myös työaiheisia kuvia/asioita. Ja tarkistaa, ettei ole liikaa maa-elementtiä.

   Poista
  2. Hei ja kiitos vastauksesta.:) Itseasiassa lisäpotkua tarvitsen bakuan kakkosalueelle (rakkaus, ihmissuhde), mutta onko kentie niin, että ykkösalue (matka) vaikuttaa myöskin siihen? Kakkosalue sijaitsee olohuoneen ja osittain parvekeen kohdilla. Poistin kyseiseltä alueelta hyvin vahan,mutta kauniin peilin jonka pinta oli kauniisti "haalistunut" olikohan hyvä siirto? Lahjoitin peilin.:)

   Poista
  3. Hei, ykkösalueen energian pitäminen vahvana edesauttaa työasioiden lisäksi kaikkinaisten asioiden eteenpäin virtausta ja siksi hyvä olla myös kunnossa. Parisuhde-energian tehostamiseksi on tärkeää tuoda rakkauden ja romantiikan symboleja ko. tilaan, riippumatta siitä missä käytössä se on. Sinun tapauksessa siis sekä olohuoneeseen että parvekkeelle. Esineiden olisi hyvä olla hyväkuntoisia, kaksittaisia ja positiivisen näköisiä, jotta parisuhteesta muodostuisi myös sellainen. Kaikki huonokuntoinen ja kyseenalaisen energian omaava heikentää. Ks.tarkemmin "Kakkos-alueen tehostaminen"-artikkelista! Onnea ja luottamusta matkaan :)

   Poista
  4. Hei, paljon kiitoksia ohjeista.:))

   Poista
 2. Hei,

  1 huoneessani on keittiö ja pieni siivu eteistä. 1 huoneen pohjoinen päättyy hellaan, joten siihen en voi mm vesiaihetta laittaa. Tilassa on lasi/kristalli lamppu ja suuret ikkunat etelään. Kaapit ja ovet ovat kiiltävän valkoiset metalli vetimillä. Lattia on keskiruskeaa puuta ja katto valkoinen. Miten minun tulisi maalata/tapetoida keittiö? Ajattelin välitiloihin kiiltävän valkoista kaakelia.

  VastaaPoista