Hae tästä blogista

torstai 31. lokakuuta 2013

Nuku hyvin veden päällä

 
 

Vesisänky oli 80-luvun hittituote. Ensi silmäyksellä se näyttää kadonnen kaupoista. Lempeästi keinuvalla ja mukavan lämpöisellä unisijalla on kuitenkin oma vankkumaton kannattajajoukkonsa, puhumattakaan niistä joille sänky on terveyssyistä tarpeen. Fengshuissa on otettava huomioon - yllätys yllätys -  ei sänhyn sisältämä vesimäärä vaan tulielementti.

Yhteiskunnassamme on jatkuvana vaarana liika altistuminen sähkösaasteelle. Etenkin makuuhuoneessa ei pidä suosia sähkölaitteita. Kannattaa välttää jopa sellaisten pistorasioiden käyttöä, jotka sijaitsevat sängyn lähellä. Kaikki sähkölaitteet on syytä viedä mahdollisimman kauaksi sängystä. On jopa hyvä välttää staattista sähköä vuoteessa suosimalla patjoja joissa ei ole jousia ja käyttämällä luonnonkuituisia vuodevaatteita.

Vesisängyn vesi on piilossa vuoteen sisällä eikä vaikuta huoneen energiatasapainoon. Ongelma on sähkö, jota käytetään vuoteen lämmittämiseen. Sähkölaite ei ainoastaan sijaitse samassa huoneessa, vaan peräti samassa sängyssä nukkujan alla. Fengshuin asiantuntijoiden mukaan vesisänkyä ei kuitenkaan tämän vuoksi tarvitse hylätä, asia vain on otettava huomioon sängyn käytössä.

Veden lämpö vaikuttaa unen laatuun ja on olennainen osa sängyn mukavuutta ja terveysvaikutuksia. Sähköstä taas tiedämme, että sen vaikutus vaimenee nopeasti etäisyyden kasvaessa. Makuuhuoneessa oleva vesisänky ei häiritse sähköllään muissa huoneissa olijoita.

Fengshuin mukainen ratkaisu vesisängyn haitoille onkin yksinkertainen: sammuta virta lämmittimestä kun menet nukkumaan. Sängyn suuri vesimäärä varastoi hyvin lämpöä. Vaikka lämmitys katkaistaan illalla, kokemusten mukaan sänky jäähtyy yön aikana alle yhden asteen verran. Sähkövapaan yön jälkeen lämmityksen voi taas laittaa päiväksi päälle lämpöä keräämään.

Hyviä unia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti