Hae tästä blogista

perjantai 18. maaliskuuta 2016

Eteinen

Eteinen on fengshuissa kodin tärkeimpiä huoneita - ellei peräti tärkein. Syy tähän on yksinkertainen: kaikki mitä kotiin tulee, tulee eteisen kautta. Niin tavarat, ihmiset kuin chi-energiakin.

Eteinen luo ensimmäisen mielikuvan siitä, millainen koti edempänä on odottamassa. Tärkeätä on, että eteinen on siisti ja järjestyksessä.  Tulijaa eivät ensimmäisinä saa olla tervehtimässä sekalainen kenkäkasa ja vaatteita pursuava naulakko josta isäntäväki yrittää etsiä vielä yhtä vapaata ripustinta vieraalle. Paitsi sekainen, eteinen ei myöskään saa olla liian tukkoinen ihmisten ja energian kulkea.

Valaistus on tärkeä. Valaisimen tulee olla hyväkuntoinen ja valaista hyvin. Rikkoutuneet lamput pitää heti vaihtaa ehjiksi.

Punaista mattoa kannattaa käyttää, jos väri saadaan sopimaan alueen energioihin. Maailmalla arvovieraat kävelevät punaista mattoa pitkin ja tällä osoitat samanlaista arvostusta omille vieraillesi. Olipa sitten minkä värinen tahansa, maton on oltava puhdas ja ehjä eikä liian kulunut. Ja myös sellainen, joka pysyy suorassa. Ryppyinen matto tuo elämään ryppyisiä asioita ja kulunut pitää kiinni menneessä ja vanhoissa asioissa.

Hyvin hoidettu eteinen on mukava kulkea, olipa sitten menossa sisään tai ulos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti