Hae tästä blogista

keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Pukeudu fengshuin väreihin


Fengshuin värimaailma ei ole yhtenäinen vaan eri koulukuntien näkemykset poikkeavat yksityiskohdissaan paljonkin toisistaan. Linja on yhtenäinen lähinnä elementtien ja niiden värien kohdalla. On myös suuntauksia, joiden mukaan fengshuilla ja pukeutumisen väreillä ei olo mitään tekemistä toistensa kanssa. Itse olen kokemuksineni eri mieltä.

Oman elämän värikarttaa säätelevät paljolti omat mieltymykset ja tunteet. Syntymässä saamme eläinmerkin ja sen elementin väreineen. Oletetaan, että oma värisi on syntymäaikasi perusteella punainen, josta et kuitenkaan pidä. Sen sijaan violetti ja pinkki ovat mieleisiäsi värejä. Silloin voidaan ajatella, että ne merkitsevät sinulle punaista ja voit käyttää niitä punaisen sijasta. Kaiken kaikkiaan maailma miljoonine väreineen ja värisävyineen on veteen piirretty viiva, jossa oma näkemys merkitsee enemmän kuin kankeat säännöt.

Yksinkertaisimmillaan fengshuin väreihin pukeutuminen on oman päävärin käyttöä hallitsevana värinä. Samalla pukeutumisessa pitäisi pyrkiä elementtien tasapainoon. Jos sen pyrkii tekemään vain värejä käyttämällä, lopputulos on värien sekamelska. Silmää miellyttävään lopputulokseen pääsee vähemmmillä väreillä ja käyttämällä hyväksi elementtien muita ominaisuuksia kuten muotoa ja rakennetta.

Jos haluaa nähdä enemmän vaivaa voi suunnitella värien käyttöä pukeutumisessa jo aamulla sen mukaan, millainen päivä on odotettavissa. Jos esimerkiksi joudut sunnittelemaan tai kohtaamaan uusia asioita lisää asuun kasvun väriä vihreää. Jos odotettavissa on toimintaa ja kaipaat siihen kannustusta käytä punaista ja niin edelleen.

Sinun ei tarvitse rajoittua elementtien viiteen väriin, vaan voit käyttää vapaasti myös niiden eri sävyjä ja sekoituksia. Tässä törmätään taas kerran värien henkilökohtaiseen merkitykseen. Kun kyse on sinun pukeutumisestasi vain sinä tiedät onko violetti sinistä vai punaista tai milloin sininen edustaa vettä tai metallia.

Uskalla rohkeasti rikkoa  sääntöjä. Jos sinut on totuttu aina näkemään tietyn värisessä asussa saatat tietämättäsi olla sitomassa itsesi yhteen toiminta- ja ajatusmalliin.

Älä pelkää värejä. Suomalaisen marketin vaateosasto koostuu tavalliusesti harmaista sävyistä joiden joukossa on hieman vaaleaa sinistä tai ruskeaa. Jos joukkoon on eksynyt värillisiä vaatteita, ne ovat yleensä tummia, murrettuja sävyjä. Pukeutumalla vuodesta toiseen näin estät omaa henkistä kasvuasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti