Hae tästä blogista

maanantai 3. helmikuuta 2014

Vapaana kahleista uuteen vuoteen

päivitetty 3.2.14

Kiinalaisessa kalenterissa on siirrytty uuteen vuoteen.  Fengshuin mukaan uusi vuosi merkitsee sekä ulkoista että sisäistä uudistumista. Eräs syy miksi kehotetaan välttämään roinan ja tarpeettoman tavaran keräämistä on energian vapaa kulkeminen. Toinen syy on, että vanhat tavarat kiinniittävät meidät vanhoihin asioihin ja estävät meitä liikkumasta elämässämme eteenpäin. Samalla tavoin menneen vuoden asiat sitovat tietoisuutemme menneeseen ja jarruttavat kulkuamme. Eräs usein siteerattuja fnegshuin totuuksia kuuluu: uutta ovea ei voi avata ennen kuin vanha on suljettu. Viime vuoteen voi liittyä tärkeitä muistoja jotka kannattaa säilyttää. Suurin osa on kuitenkin turhaa painolastia, jota ei kannata kantaa mukanaan seuraavalle vuodelle. Kun ympäristö järjestetään fengshuin oppien mukaan, se myös ohjaa elämään tässä ajassa ja rohkeasti etsimään uutta.

Tammikuun viimeisenä päivänä siirryttiin kiinalaisessa kalenterissa hevosen vuoteen. Sen aikana tapahtumat etenevät vauhdilla. Niille jotka ehtivät tarttua ohi kiitäviin hetkiin on luvassa nopeita voittoja, odottamattomia seikkailuja ja yllättäviä romansseja. Vuosi soveltuu hyvin matkustamiseen ja etenkin kauas suuntautuviin matkoihin. Vaikka vuosi suosii nopeita päätöksiä on niiden tekemisessä käytettävä malttia. Väärä päätös vie hevosen vuonna myös vauhdilla väärään suuntaan.

7 kommenttia:

 1. Hei!

  Miten suojaisin uunin korjausta tänä vuonna pohjoispuolella? Guat 7 ja 9.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy sanoa, että en nyt oikein ymmärrä kysymystä. Ehkä Kirsi osaa kommentoida.

   Poista
  2. Haluaisimme korjata uunia mutta kun tänä vuonna ei saisi melua pohjoispuolella (näin olen lukenut).

   Poista
  3. Nyt alan ymmärtää mitä tarkoitat. Lentävistä tähdistä eräs epäonnisimmista on tänä vuonna alueella 9. Mutta tähtien kanssa käytetään kompassibaguaa eikä yhdeksikkö ole pohjoinen. Oletko yrittänyt soveltaa tähtiä länsimaisen baguan kanssa?

   Poista
  4. Jo, tarkoitin lentäviä tähtiä. Meidän pääsisäänkäynti on etelässä, korjaus olisi pohjoisessa. (Meidän henkilökohtaiset gua numerot on 7 ja 9.)

   Poista
  5. Kaksi kysymystä: käytätkö kotonasi kompassibaguaa ja missä baguan huoneessa korjattava uuni sijaitsee?

   Poista
 2. Hei, minullakaan ei ole tarkempaa tietoa tästä asiasta. Itse pyytäisin siihen korkeimman valosuojauksen kaikkea negatiivista värähtelyä vastaan eli tekisin henkiset suojaukset ajatusenergian avulla :)

  VastaaPoista